Lyskilder – lys er ikke bare lys

Lyskilder er en vigtig del af vores hverdag. Lys giver os ikke kun glæde og mere energi, det er også en vigtig kilde til, at vi kan fungere i det daglige. Specielt i vinterhalvåret er lyskilder vores redning, da vi befinder os indenfor i varmen en stor del af døgnets timer. Det er derfor vigtigt, at man vælger sine lyskilder med omhu og tager stilling til hvilke behov, man har, og hvilken kvalitet en pære skal have.

Hos Brøggers Belysning kan vi hjælpe med at finde de helt rigtige lyskilder til dit hjem.

To forskellige typer lyskilder

Der findes to forskellige typer lyskilder, som vi bruger i dag. Den ene gruppe omfatter halogen- og glødepærer og den anden LED- og sparepærer. Der er fordele og ulemper ved begge grupper. Nedenfor er listet en række af deres funktioner:

Halogen og glødepærer

Halogen- og glødepærer minder mest om dagslys, når det kommer til at gengive farver. Halogenpærer findes både som pærer, der lyser i alle retninger, og som halogenspots, der lyser i én bestemt retning. Glødepærer har den fordel, at den giver en god farvegenkendelse, og at den udsender en varm lysfarve. Du kan shoppe glødepærer her!

Led- og sparepærer

Omvendt gengiver sparepæren ikke alle farver lige godt, hvor nogle farver forstærkes, mens andre bliver svagere. Fordelen ved en sparepære er, at den er væsentlig billigere end andre lyskilder. LED-pærer gengiver farver rigtig godt, bruger næsten ingen strøm og holder i længere tid. Det faktum, at LED-pærer ikke bruger særlig meget strøm, betyder også, de ikke udvikler særlig meget varme.

Du kan se vores LED-pærer her!

Uden- og indendørs brug – lyskilder

Der er forskel på hvornår og hvor, man benytter de to grupper lyskilder. For eksempel er halogen- glødepærer særlig anvendelige på indendørsarealer i køkkener, foran spejlet og over spisebordet, hvor vi skal bedømme farver, mens pærer med lang levetid, som halogen- og glødepærer, bør benyttes på udendørsarealer og i rum med lang brugstid over året.